EzerKert

Táplálkozz, gondolkodj és élj egészségesen!

Meggy és alma

Meggy és alma

Meggy és alma – Minden napra

Az Ezerkert Programot a FruitVeb szakmai támogatásával és felkérésére a Fruitmarketing Kft. bonyolította le. A résztvevő 9 TÉSZ, valamint 4 feldolgozó közös célja volt a tudatos és napi szintű zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése, a termékek minél részletesebb megismertetése, új vásárlók elérése.

A friss meggy és az alma, valamint a belőlük készülő termékek- különös tekintettel a gyümölcslevekre, befőttekre valamint a szeletelt és friss almára- országos fogyasztásbővítő promóció sorozata komoly médiavisszhangot váltott ki.

A kampány során helyszíni promóciók, közösségi médiakampány, pályázatok, PR-cikksorozat és sajtóközlemények hívták fel a figyelmet a gyümölcsökben rejlő különleges lehetőségekre.

A promóciók fő helyszínei a budapesti Mikulásgyár és a Nagykarácsony településen található Mikulásfalva voltak, míg a közösségi médiakampány a virtuális térben, elsősorban a Facebookon működő Téli Alma Napok profiloldalon, valamint a kampány honlapján, a www.telialmanapok.hu oldalon zajlott.

A budapesti Mikulásgyárnál és a nagykarácsonyi Mikulásfalvában az „Almát minden Mikuláscsomagba” akció keretében több ezer gyermek mikuláscsomagjába került egész vagy előre szeletelt, csomagolt alma, jelentős mennyiséget közvetlenül a Mikulástól kaptak meg a látogatók. Az Alma Együttes énekese, Buda Gábor a színpadról osztotta az almát. 

A Mikulásgyárba szállított, összesen 12 000 csomag szeletelt almából kilencezret a kampány üzeneteit népszerűsítő hostessek osztottak szét, háromezer csomag pedig a Vöröskereszten keresztül jutott el a rászorulók részére. A Vöröskereszt sátrához érkező adományozók is kaptak a szervezet önkénteseitől egy-egy csomag szeletelt gyümölcsöt. 

4 héten át tartott az „Én ma már ettem egy almát” fotópályázat.  A budapesti Mikulásgyárban felállított fotófal előtt lefotózott pályázók közül 24-en nyertek National Geographic előfizetést.

A kisfilm pályázaton korhatár megkötése nélkül - de főleg a 14-24 éves korosztályt körében - az alma fogyasztását népszerűsítő videó elkészítése volt a cél. A pályázati felhívás a Klebersberg Kunó Intézményfenntartó Központ segítségével jutott el minden érintett oktatási intézménybe. 

Az Alma Együttes énekesével, Buda Gáborral készült kisfilm a legnépszerűbb videó megosztó oldalon létrehozott Téli Alma Napok csatornán továbbra is elérhető.

November végén 10 hostess, reggel 7 órától 17 óráig Budapest frekventált helyszínein 3 nap alatt 30000 darab zacskóba csomagolt, nem barnuló, napokig elálló, a friss alma ízével és állagával teljesen megegyező szeletelt almát osztott ki. A korán reggel munkába tartók örömmel vitték dolgozni a gyümölcsöt, szinte kivétel nélkül megjegyezve, hogy végre napközben is tudnak valamit rágcsálni!

December utolsó két napján, csikorgó hidegben, a szeletelt almaosztások helyszínein friss, egész almát osztottak a hostessek. Többszáz ember jelezte, így szilveszterre almás süteményt készít! 

 

A Földművelésügyi Minisztériummal együttműködve november végén a „Titokzatos sün-történetek” mese- és képregényíró pályázat gálaműsorán a kicsik és a nagyok kóstolhattak almát, szeletelt almát, almalevet, meggylevet és meggybefőttet.

A Tészek saját környezetében az adventi vásárokon (Budapest, Székesfehérvár, Salgótarján, Kaposvár…), valamint Budapesten, összesen 250 alkalommal kóstolhatták meg a sokféle finom és egészséges terméket az érdeklődők. A friss alma, szeletelt alma és a préselt almalé összehasonlítására mindenhol lehetőség volt, csakúgy, mint a meggybefőtt és a 100%-os meggylé tesztelésére.

Az Ezerkert Program résztvevői:

FruitVeb

Fruitmarketing Kft.

Balaton Ker-Tész Szövetkezet

Botész Szövetkezet

Észak-Alföldi Tész

Fresh Fruit Tész Szövetkezet

Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft.

Havita - Tész Szövetkezet

Medi-Fruct Tész

Nógrád Tész Kft.

Penta Família Szövetkezet

 

Ízelítő galériánkból

befőttek_ff.jpg

Együttműködő Tészek

- Balaton Ker-Tész Szövetkezet
- Botész Szövetkezet
- Észak-Alföldi Tész
- Fresh Fruit Tész Szövetkezet
- Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft.
- Medi-Fruct Szövetkezet
- Rábaközi Tész

 

Együttműködő feldolgozók

- Berkenye Hűtőház 
- Natbolé Kft. 
- Parmen Zrt.