EzerKert

Táplálkozz, gondolkodj és élj egészségesen!

Meggyosztás 27 településen

Meggyosztás 27 településen

 

Egészséges jótékonyság: Több kamionnyi meggyet osztottak szét országszerte

 

28 városban, közel 100 helyszínen osztottak ingyen meggyet három napon keresztül a termelők. Budapesten és 27 vidéki településen látták vendégül a mélybordó gyümölcs kedvelőit, így azok is friss vitaminforráshoz jutottak, akik egyébként nem engedhették volna meg maguknak, hogy ilyen formában is gondoljanak egészségükre.

 A jótékonyságot a szervezők ismeretterjesztéssel is összekötötték, így az emberek a meggy jótékony egészségügyi hatásaival kapcsolatban is tájékozódhattak. Megtudhatták, hogy a meggy nem csak az egyik legerősebb természetes vírusirtó, de serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést is.

 

A gyümölcsosztás a Fruitmarketing Kft., a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Magyar Meggytermelők Szövetségének kezdeményezésére jött létre. A termelők fontosnak tartják, hogy jótékony célra is fordítsák egész éves munkájuk eredményét és a különlegesen finom magyar meggyet visszaemeljék az őt megillető helyre. Az akcióhoz 9 TÉSZ és 2 egyéni termelő csatlakozott. Az összefogás eredményeként mintegy 100 000 adag gyümölcsöt osztottak szét országszerte.

Ízelítő galériánkból

befőttek_ff.jpg

Együttműködő Tészek

- Balaton Ker-Tész Szövetkezet
- Botész Szövetkezet
- Észak-Alföldi Tész
- Fresh Fruit Tész Szövetkezet
- Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft.
- Medi-Fruct Szövetkezet
- Rábaközi Tész

 

Együttműködő feldolgozók

- Berkenye Hűtőház 
- Natbolé Kft. 
- Parmen Zrt.