EzerKert

Táplálkozz, gondolkodj és élj egészségesen!

Meggyosztás! Miért?

Meggyosztás! Miért?

Országos meggyosztás és Éttermi meggy napok a magyar termelőktől

Az elmúlt évek zajos sikerei után idén még több lehetőséget kínálnak a magyar meggytermelők, meggytermelő TÉSZ-ek e csodálatos gyümölccsel való találkozásra. Kóstolja meg frissen a meggyosztásokon, keressen fel egy éttermet a különleges meggyes fogásokért!

Csütörtök reggeltől szombat délutánig Budapesten és 25 vidéki városban osztanak szét a termelők mintegy 50 000 adagot a népgyógyászat egyik legkedveltebb gyümölcséből. A hostessek mellett sok helyen a termelők is jelen vannak, hogy személyesen válaszolhassanak a meggyel kapcsolatos kérdésekre. Céljuk egyszerű, kóstolják meg minél többen a friss gyümölcsöt, ízleljék meg és ne felejtsék a meggy fanyar, pompás ízét.

Párhuzamosan a meggyosztással kezdődik a kísérleti jelleggel idén induló Éttermi meggy napok akció, mely keretében a csatlakozó éttermek hagyományos vagy éppen különleges meggyes ételekkel várják a gasztronómia szerelmeseit. Tárkonyos meggyleves, nagymama meggyes pitéje vagy csak egy pohár frissen préselt meggylé? Mindenki megtalálhatja a kedvére valót!

A kórházak dolgozói és a betegek több helyszínen kapnak 1-1 adag kóstolót.

A hagyományok mellett ma már nemzetközi kutatások is bizonyítják a hazánkban termő meggy egyedülálló minőségét. Egyik legnépszerűbb gyümölcsünk a legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést.

„Világszerte elismerik a magyar meggy különlegesen finom ízét, kimagasló beltartalmi értékeit, hazánkban mégis generációk nőnek fel meggy nélkül. Európa egyik legjelentősebb meggytermelő országaként kiemelt figyelmet kell fordítanunk rá, hogy a meggy mindenki számára elérhető legyen! A boltokban kapható akár 800 forintos, sokszor megkérdőjelezhető minőségű tucatáru mellett fontos, hogy a vásárlók közvetlenül megtalálják a termelőket. 5 éve zajlanak belföldön és világszerte is egyre több helyen a meggytermelő TÉSZ-ek összefogásával megvalósuló marketingakciók, hogy a csodálatos magyar meggy az őt megillető helyre kerüljön a gyümölcsök piacán, a családok asztalán!” – mondta el Csizmadia György.

Az osztás részletei, az éttermek listája, a pontos helyszínek és időpontok a www.fruitmarketing.hu és a www.ezerkert.hu weboldalakon, valamint a Fruitmarketing Kft. Facebook oldalán elérhetők!

További kérdések és interjú igény esetén szívesen állunk rendelkezésükre!Szakmai kérdések:

Csizmadia György – 06 (20) 950 4179

FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet alelnök

Gyümölcstermelői Főbizottság elnök

 

Projekttel kapcsolatos kérdések:

Keresztes György – 06 (70) 314 9501

Fruitmarketing Kft. ügyvezetőÍzelítő galériánkból

befőttek_ff.jpg

Együttműködő Tészek

- Balaton Ker-Tész Szövetkezet
- Botész Szövetkezet
- Észak-Alföldi Tész
- Fresh Fruit Tész Szövetkezet
- Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft.
- Medi-Fruct Szövetkezet
- Rábaközi Tész

 

Együttműködő feldolgozók

- Berkenye Hűtőház 
- Natbolé Kft. 
- Parmen Zrt.