EzerKert

Táplálkozz, gondolkodj és élj egészségesen!

Fejér megyei összefoglaló

Fejér megyei összefoglaló

   Folyamatosan romló időben, de töretlen hittel és jókedvvel vágtunk neki a második hétnek. A gyerekek minden nehézséget feledtettek velünk, sokszor csaltak mosolyt az arcunkra örömükkel, vidámságukkal, jókedvükkel, őszinteségükkel.

   A hetünk szebben nem is indulhatott volna: Dunaújvárosban a Móricz Zsigmond Általános Iskolában négyszáz gyerkőc futott (mit futott – rohant, szárnyalt) velünk! Felemelő érzés volt látni az örömüket, amint a futás után a gyümölcsökért, gyümölcslevekért, füzetekért, szóróanyagokért álltak sorba. Hálás köszönetünk Józsa Klára igazgató asszonynak a nyitottságáért, az ügy támogatásáért!!!

Ugyanezt tudjuk elmondani Nagyvenyimről és Mezőfalváról is – kis települések hatalmas szívvel a gyermekeik irányába! A köszönetet maguk a diákok fejezték ki az iskolavezetés felé felszabadultságukkal, örömükkel. Fantasztikus érzés volt mindezt köztük megélni!!

Iszkaszentgyörgyön a ködös, hideg idő sem rettentette el a pedagógusokat, a gyerekeket a közös futástól, beszélgetéstől, de ugyanezt tudjuk elmondani Fehérvárcsurgóról is. Minden tiszteletem azoké a pedagógusoké, akik értik és érzik futásunk célját, lényegét, függetlenül a körülményektől! S mit mondjak akkor a csókakőiekről, akikkel a nap végén hosszú, tömött sorokban kígyóztunk fel a felújított vár alatti tisztásra a párás időben, ahol aztán vidáman ropogtatták a friss gyümölcsleveket és itták a kikészített gyümölcsleveket? Talán csak így ennyit: gratulálunk és köszönjük!!

Ráckeresztúron türelemmel vártuk a rohamtempóban átöltöző gyerekeket, hogy ők se maradjanak ki a reggeli közös élményből, a település főutcáján való trappolásból.

Válon a kis csapatnyi, de annál sportosabb nyolcadikos diák lábába nem kevés km-t tettünk Szilvivel, testnevelőjükkel, de ők kitartóan és jó tempóban haladva futottak velünk a célig kitűzött távon! Innen is gratulálunk nekik!

Tabajdon olyan kitörő örömmel fogadtak minket, hogy el sem akartak válni tőlünk, több mint húsz gyerek a szomszéd település iskolájáig futott velünk, ami bizony nem kevés km volt!! Megemeljük a kalapunkat előttük!

Külön is ezt tesszük az alcsútdoboziak előtt, két okból is. Egyrészt türelemmel viselték az előző település miatti késésünket, másrészt pedig az iskola mind a 99 diákja és több pedagógusa is megtette velünk a jó két kilométeres kört. Az már csak az „i”-re a pont volt, amilyen örömmel fogadták azt a sok mindent, amit vittünk nekik! Még egyszer elnézést kérünk tőlük a késésünkért és elismerésünk valamennyiüknek a teljesítményükért, hozzáállásukért!

 

   E két hét minden nehézsége ellenére is megmutatta számunkra ügyünk és célunk életképességét, ezért már most tervezzük a jövő tavaszi, márciusi folytatást, ezúttal az ország keleti részén.

Köszönet mindenkinek, aki akár csak egy kicsit is hozzátett ennek a két hétnek a „hangos” sikeréhez!!!

Ízelítő galériánkból

befőttek_ff.jpg

Együttműködő Tészek

- Balaton Ker-Tész Szövetkezet
- Botész Szövetkezet
- Észak-Alföldi Tész
- Fresh Fruit Tész Szövetkezet
- Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft.
- Medi-Fruct Szövetkezet
- Rábaközi Tész

 

Együttműködő feldolgozók

- Berkenye Hűtőház 
- Natbolé Kft. 
- Parmen Zrt.