EzerKert

Táplálkozz, gondolkodj és élj egészségesen!

Beköszönő

Beköszönő

MEGYEFUTÁSOK AZ EGÉSZSÉGÉRT

„BEKÖSZÖNŐ”

 

MIÉRT?

( Galéria Veresegyház ) ( Veresegyház ) ( Galéria Nagykőrös ) ( Nagykőrös )

  Exupéry azt mondta a Kis hercegben: „…mert felelős vagy a rózsáidért”. Akár ezért. Vagy azért, mert magam is négy gyermeket nevelek a kis párommal, és mint sportolók (is) tudjuk: az alapoknál nincs fontosabb egy cseperedő gyermeknél. Vagy azért, mert ismerjük a magyar egészségügyi statisztikákat, a fő halálozási okokat, melyeket tudatossággal meg lehetne előzni. Vagy azért, mert éppen ezért tudjuk: a megelőzés jóval olcsóbb a tünetek kezelésénél. Vagy azért, mert hazánkban a 7 évesek körében minden negyedik lány és ötödik fiú túlsúlyos és elhízott. Vagy azért, mert… Folytathatnám.

  Ezért sem gondolkodtam sokat, amikor a Fruitmarketing Kft. ügyvezetője, Keresztes György megkeresett mint többszörös országos bajnok extrém sportolót: ismert és elismert emberként álljak a jó ügy mellé, hirdessük együtt a magyar gyümölcs, a magyar zöldség fogyasztásának fontosságát, ezen keresztül pedig az egészséges táplálkozást, gondolkodást és életmódot. Hasonló céloktól vezérelve sokszor körbefutottam már Békés megyét, kétszer az Országos Kék Kör csodálatosan szép útvonalát, így elég volt egyszer kérnie.

A ma emberét, a mai fiatalokat, gyermekeinket, túl sok inger, információ veszi körül. Feleslegesen nagy tempóban pörög körülöttük a világ, azt hiszik, ez a természetes állapot. Eközben azonban az egyik legfontosabb dologról feledkeznek meg: a nyugodt, céltudatos, egészség centrikus táplálkozásról. Sok a cukor, a só, a zsír, a cukrozott ital, kevés a tudatosan fogyasztott gyümölcs, zöldség és egészséges pékáru a mindennapi étkezésükben. A lényeg a hüvelykujj pörgetése az okos telefon képernyőjén, minden más háttérbe szorul. Az egészségtudatos étkezés is.

Ezért – többek között. Hiszem, hogy a régi tanítás itt is igaz: a gyermekekben, az emberekben az marad meg a leginkább, amit nem csupán mondanak nekik, hanem amit ők maguk tesznek, cselekszenek. Ezért kóstoltatunk a gyerekekkel magyar gyümölcsöket, zöldségeket, ezekből készült, valóban egészséges magyar gyümölcsleveket. Azt akarjuk, hogy mélyen beépüljön a tudatukba, hogy így adják majd tovább ők is a tanultakat egymásnak és majdan gyermekeiknek.

  Ezért!  Köszönöm, hogy részese lehetek ennek a „tanításnak”!

 

  Hiszem, hogy amit teszünk, az nem hiábavaló! Sok ilyen kezdeményezésre, sok ilyen cégre és az ügy mellé álló emberre van szükség ebben a megfélemlített, másfajta értékeket előnyben részesítő világban, országban, ahol tapasztalataim szerint rengeteg saját hasznot kereső és abból profitáló ember van, miközben az igazi lényeg elsikkad: a ’szóemberből’ a cselekvő emberré válás.

 

  Én ezért vagyok itt, hogy a magam eszközeivel tegyek ezért a nagyon nemes, nagyon jó ügyért!

Köszönöm a felkérést, a meghívást!

 

                                    Szarvas Mátyás

 

üzletember, sportoló, tréner, szülő, volt oktatási intézményvezető

 

Ízelítő galériánkból

befőttek_ff.jpg

Együttműködő Tészek

- Balaton Ker-Tész Szövetkezet
- Botész Szövetkezet
- Észak-Alföldi Tész
- Fresh Fruit Tész Szövetkezet
- Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft.
- Medi-Fruct Szövetkezet
- Rábaközi Tész

 

Együttműködő feldolgozók

- Berkenye Hűtőház 
- Natbolé Kft. 
- Parmen Zrt.