EzerKert

Táplálkozz, gondolkodj és élj egészségesen!

Hajdú-Bihar megye összefoglaló

November. Az a hónap, amikor bármilyen idő lehet. Volt is… De kit érdekel, amikor gyerekek ezrei várnak minket?

Igazi ítéletidő, jeges szél volt az útitársunk a hétfői nap során, amikor is Szabolcsból átfutottunk Hajdú-Biharba. Nyírlugos, Nyíracsád Hajdúszovát ettől függetlenül rendületlenül várt minket, talán ennek is köszönhető, hogy az időjárás is megkegyelmezett nekünk a nap vége felé közeledve.

Debrecenben, Tócoskerten hatalmas emeletes házak között, mégis csodás környezetben futottunk, ahonnan igyekeznünk kellett, hogy kiérjünk Sárándra, a további folytatás helyszínére. Hajdúbagoson Németh Vili testnevelő kollégám fegyelmezett, sportos, remek kis csapata várt minket – egy-egy ilyen találkozáskor mindig „lejön” az adott pedagógus munkája, keze nyoma, köszönet ezért a remek félóráért és társaságért, Vili, csodás ember vagy! Hosszúpályiban és Monostorpályiban elképesztő gyerekfolyam fogadott minket és futott velünk, szinte a döbbenet lett úrrá rajtunk, csodálatos érzés volt, őszinte köszönet a gyermekek nevében is a kollégáknak!!! Létavértes után máris a román határ mellett voltunk, az álmosdi Bocskai emlékműnél, hogy aztán egy igazán kedves, rendes, érdeklődő, a zöldség csipszeknek őszintén örülni tudó kis gyerekcsapattal futhassunk és érkezhessünk be a településtáblától az iskoláig, méltón megkoronázva ezt a szép, hosszú és hasznos napot!

A következő nap reggelén, Balmazújvárosban a változatosság kedvéért ismét esett, de már észre sem vettük a városi tv kameráinak a kereszttüzében, annyira a mindennapjainknak a részévé vált. Hogy is mondtam, nem is egyszer a hét során a gyerekeknek? „A gátak, az akadályok a tudatunkban léteznek, nem pedig odakint a valóságban.” Ez rendkívül igaz volt erre a hétre (is). Hála a pozitív gondolkodású intézményvezetőknek, pedagógusoknak, a gyerekeket nem érdekelte az eső, a látszólag rossz idő, élvezték a mozgást, a futást, az új ízeket!!! Hajdúböszörmény izgalmas állomás volt, több hatodik osztállyal a hatalmas tornacsarnokban futottunk, mindezt rendkívül fegyelmezetten, de mégis nagy izgalommal tették. A kollégák döntése – ne maradjon el a futás, csak másképp csináljuk – nagyszerű megvalósulása volt annak a tételmondatnak: a rugalmasság a tervezés és a kivitelezés között foglal helyetJ!!!

Hajdúnánás és Hajdúhadház ismét a sok, vidám gyerekről marad meg bennünk, nem semmi volt a velük való együttlét, méltó befejezése az utolsó esős napnak, köszönet a kollégáknak, az útvonalat biztosítóknak!

S akkor negyedik nap reggel, ha nem is váratlanul – mert figyeltük az előrejelzést -, de kisütött a nap s a délelőtt folyamán végig velünk is maradt aztán.

Sárrétudvari, Biharnagybajom, nagyon köszönjük, remekek voltatok, csak így, egyszerűen, de ebben minden benne vanJ!!!

Földes, Kaba, Nádudvar – mindenki kitett magáért! Újból elmondom: az igazi nyertesei Nektek köszönhetően a gyerekek ennek a napnak!!!

Püspökladány? Egy csoda volt. A nap vége, töménytelen sok gyerek, kreatív és nyitott pedagógusok, remek intézményvezető, fantasztikus háttérszervezés – köszönet mindenért!!!

Az előadás az aulában, a városi tv már csak ráadás volt…J, hab a tortán – mert így kerek az egész…

Bakonszeg? Kis csoda. Óvodások, felnőttek, ha már bezárták az iskolát, jókedv, napsütés, vidám együttlét, a távot vállaló és Zsákáig futó sportos felnőttek…

Furta s végül Komádi. Napsütés. Mosolygó gyerekek, örömteli befejezés.

Ahogy egy ilyen hosszú, kemény héthez illik. Egy olyan héthez, ahol az eddigi megyék közül a legtöbben, több mint kétezren futottak velünk.

 

Köszönöm a magam és a CSAPATOM nevében!

 

Jó pihenést mindenkinek!

Ízelítő galériánkból

befőttek_ff.jpg

Együttműködő Tészek

- Balaton Ker-Tész Szövetkezet
- Botész Szövetkezet
- Észak-Alföldi Tész
- Fresh Fruit Tész Szövetkezet
- Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft.
- Medi-Fruct Szövetkezet
- Rábaközi Tész

 

Együttműködő feldolgozók

- Berkenye Hűtőház 
- Natbolé Kft. 
- Parmen Zrt.