EzerKert

Táplálkozz, gondolkodj és élj egészségesen!

Cseresznye_sajtóanyag

Cseresznye sajtóanyag

Még nem késő – most érdemes megkóstolni!

Különleges évet zár Magyarországon a lassan végéhez közeledő cseresznyeszezon. A nagy szemű, egységes színű, prémium gyümölcs idén megfizethető áron, mindenki számára hozzáférhető. Sokan csodálkoznak-csodálkoztak rá az egyedi csomagolású mélyvörös vagy fekete, ropogós cseresznyére.

A kiskertek visszaszorulásával együtt kopott ki a családok asztaláról is az egyik legkedveltebb gyümölcs. A prémium minőség drágán, exportra került értékesítésre, a hazai piacokon az ömlesztett, apró méretű és gyakran megkérdőjelezhető minőségű cseresznye maradt.

A mezőgazdaság technológia fejlődése, a korszerű ültetvények térhódítása, a Termelői Szervezetekhez köthető nemzetközi tanúsítványok használata azt eredményezi, hogy a cseresznye mérete ma már meghaladhatja a 32 mm-t is. 1-1 fának csak kevés, de kiváló minőségű, nagy gyümölcsöt kell kinevelnie, így az ízletes magyar cseresznye múltja legendás, jövője bíztató.

Számtalan cikk foglalkozik a cseresznye egészségügyi hatásaival, népgyógyászati hagyományaival, felhasználási módjaival. A hűtőházak folyamatosan válogatják, hűtik, csomagolják a zamatos hazai termést, a piacokon, áruházakban mindenki számára elérhető áron hozzáférhető a prémium magyar cseresznye.

Érdemes megkóstolni, hisz van, akinek gyermekkora ízét hozza vissza, van, akinek egy új gyümölcs élményét!

Ízelítő galériánkból

befőttek_ff.jpg

Együttműködő Tészek

- Balaton Ker-Tész Szövetkezet
- Botész Szövetkezet
- Észak-Alföldi Tész
- Fresh Fruit Tész Szövetkezet
- Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft.
- Medi-Fruct Szövetkezet
- Rábaközi Tész

 

Együttműködő feldolgozók

- Berkenye Hűtőház 
- Natbolé Kft. 
- Parmen Zrt.