EzerKert

Táplálkozz, gondolkodj és élj egészségesen!

Meggyosztás_sajtóanyag

Meggyosztás_sajtóanyag

Sajtóanyag

 

Országos meggyosztás – 3 a magyar igazság

Immár kórházakban és a Tisza-tónál is ingyen osztják a meggyet! Három év alatt is már hatalmas utat járt be ez a különleges termelői kezdeményezés. Az alacsony felvásárlási árak miatti elkeseredés hívta életre 2 éve az országos meggyosztást, ami a hatalmas érdeklődés miatt tavaly megújulva folytatódott. Megtelt pozitív üzenetekkel a magyar meggy különleges beltartalmi értékeiről, egyedülálló ízéről, termelőink hozzáértéséről.  Idén újra itt a lehetőség – megérett a Meggy!

Budapesten és az ország mintegy 25 városában csütörtök reggeltől szombat délutánig osztják a TÉSZ-ek (Termelők Értékesítő Szervezetei) a mintegy 30 000 kóstolót az egyik legkedveltebb magyar gyümölcsből. Az immár harmadik éve tartó akciósorozat eredményeként egyre több vásárló jut el közvetlenül a termelőkhöz, a friss, kiváló minőségű áruhoz. A termelők nem hiába küzdöttek meg idén a fagyokkal, aszállyal, széllel, a felvásárlók is keresik a magyar meggyet.

Újdonságként ebben az évben 4 kórházban kapnak a dolgozók és a betegek is az ingyen meggyből. Pénteken Pécsen, Győrben, Dunaújvárosban és Budapesten a SOTE Klinikákon a napi étkezés részeként szolgálja fel a szerződött étkeztetési szolgáltatást lebonyolító Eurest Kft. a helybeli TÉSZ-ek ajándékát 4000 betegnek és mintegy 1100 kórházi dolgozónak.

Különleges helyszíne az idei programoknak a Tisza- tavi Kerékpáros Centrum Tiszafüred szélén, a tó partján, ahol találkozik a Tisza-tavi 65 km-es és az EuroVelo11 Tisza-menti nemzetközi kerékpárút. A Kerékpáros Centrum különleges alakjával már messziről felhívja magára a figyelmet, csakúgy, mint az ott kínált kóstolók a magyar meggyre.

Az ingyenes meggyosztás céljai nem változtak, kóstolják meg minél többen a friss gyümölcsöt, ízleljék meg és ne felejtsék a meggy pompás, fanyar ízét. Igazi különlegessége a kóstoltatásnak, hogy a termelők nem saját magukat, hanem a meggyet reklámozzák! Akár frissen fogyasztjuk, akár szörpként vagy lekvárként, netán fagyasztva vagy befőttként vesszük a csodálatos magyar meggyet, segítünk értéket teremteni.

Hazai és nemzetközi orvosi kutatások bizonyítják a magyar meggyfajták egyedülálló beltartalmi értékeit. Egyik legnépszerűbb gyümölcsünk javítja az emésztést, természetes vírusirtó, tisztítja az ereket, serkenti a szívműködést, segít az alvászavarok leküzdésében.

Az osztás részletei, a pontos helyszínek és időpontok a www.fruitmarketing.hu és a www.ezerkert.hu weboldalakon, valamint a szervező Fruitmarketing Kft. Facebook oldalán elérhetők!

További kérdések és interjú igény esetén szívesen állunk rendelkezésükre!

 

Szakmai kérdések:

Csizmadia György – 06 (20) 950 4179

Projekttel kapcsolatos kérdések:

Keresztes György – 06 (70) 314 9501

 

Ízelítő galériánkból

befőttek_ff.jpg

Együttműködő Tészek

- Balaton Ker-Tész Szövetkezet
- Botész Szövetkezet
- Észak-Alföldi Tész
- Fresh Fruit Tész Szövetkezet
- Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft.
- Medi-Fruct Szövetkezet
- Rábaközi Tész

 

Együttműködő feldolgozók

- Berkenye Hűtőház 
- Natbolé Kft. 
- Parmen Zrt.