You are currently viewing Meggymag párna készítés

Meggymag párna készítés

Szabó Zsófi: „Társaságban a legjobb alkotni”

Gyerekekkel készítettek meggymag párnát a sztárok

A magunk által készített ajándék sokkal értékesebb – vallja Szabó Zsófi és Som-Balogh Edina. A színésznők a Pestújhelyi Gyermekotthon lakóihoz látogattak el, hogy közösen készítsenek meggymag párnákat. A kidíszítés mellett a huzatok összevarrásában is segítettek, hogy a gyerekek egészséges és szép ajándékokkal gazdagodjanak.

Szabó Zsófi meggymag

A meggy kapott főszerepet a Pestújhelyi Gyermekotthonban, ahol a kis lakók meggymagokból készítettek párnákat, és ebben az RTL Klub két csinos sztárja segített nekik. Som-Balogh Edina kétéves kisfiával, Noellel együtt érkezett.„A meggymag párna nagyon ötletes ajándék, amelynek ráadásul rengeteg jótékony hatása van. Amikor Noel kicsi volt és fájt a hasa, én is próbálkoztam ehhez hasonló természetes gyógymódokkal” – árulta el a csinos anyuka, aki kisfia egészségét rendszeres és bőséges gyümölcsfogyasztással is igyekszik megőrizni.  „Mindig van otthon gyümölcs, és Noelnek is gyakran adok, eddig a banán, a szőlő, és a barack a befutók nála” – mesélte Edina, aki többek között egy focirajongó kisfiú párnáját is kidíszítette.

Míg Som-Balogh Edina elsősorban a dekorálásban segített, Szabó Zsófi magabiztos öltésekkel varrta össze a maggal kitömött huzatokat, és arra biztatta a gyerekeket, hogy bátran használják a kreativitásukat. „Társaságban a legjobb alkotni, nagyon tetszik nekem, hogy a gyerekek ennyire nyitottak és közvetlenek. Általában csak apróságokat varrok, ezért most nagyon élvezem a közös kézműveskedést. Egyébként is szívesen adok saját kézzel készített ajándékokat, általában fa alapanyagokat dekorálok. Nagyon jó érzés látni, hogy a másik fél mennyire örül a személyre szóló meglepetésnek” – mondta a színésznő, aki a gyerekekkel együtt vagy tucatnyi meggymag párnát elkészített.

A jó hangulatú kézműveskedésen a gyerekek kedvenc mesefigurái és motívumai kerültek a maggal teli kisebb és nagyobb huzatokra, amelyek nem csak díszként állják meg a helyüket, hanem természetes megoldásként bevethetők fájdalomcsillapításra, görcsoldásra, sőt ficamok és zúzódások kezelésére is.